În perioada 12 – 18 aprilie 2019, echipa Facultății de Drept a Universității din Craiova a reprezentat pentru prima oară Cetatea Băniei la Concursul de Arbitraj Comercial Internațional Willem C. Vis, Ediția cu numărul 26, care se organizează în Viena, Austria. Acest concurs este unul de referință în domeniul concursurilor de procese internaționale simulate, procesul de selecție fiind unul foarte riguros.

Echipa Universității din Craiova a fost alcătuită din două studente, Bianca Stroe (anul III) și Bianca Monica Mitrică (anul IV), care s-au pregătit intens, atât pentru etapa scrisă, eliminatorie, cât și pentru etapa orală din cadrul concursului. Îndrumarea echipei a fost realizată de Sofia Cozac, avocat și arbitru cu peste 12 ani de experiență în domeniu, împreună cu Andra Ionescu, absolventă a Facultății de Drept din Craiova, avocat stagiar care urmează programul de master în Arbitraj Internațional al Facultății de Drept a Universității din București.
Concursul Internațional Willem C. Vis, aflat deja la cea de-a 26-a ediție, a fost creat cu scopul de a sprijini studiul normelor legale aplicabile relațiilor comerciale internaționale și de a promova utilizarea arbitrajului ca metodă alternativă de rezolvarea a disputelor internaționale în rândul viitorilor practicieni ai dreptului și nu numai.

vezi JURNALUL OLTENIEI