Vineri, 23 octombrie 2015 – o parte dintre studenţii Facultăţii de Drept au participat la "Ziua Porţilor Deschise" eveniment organizat de Curtea de Apel Craiova pentru a cunoaşte mai bine profesiile juridice : judecător, avocat, procuror, grefier.
Studenţii însoţiţi de Conf. Univ. Dr. Ghiţă Oana au fost întâmpinaţi de purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel – judecător Grigorie Ionel conduşi într-o sală de judecată unde, timp de o oră a avut loc o discuţie amicală, sinceră şi deschisă în legătură cu profesia de judecător, mersul unui dosar în instanţă de la depunerea acţiunii şi până la soluţionare.
Studenţii Facultăţii de Drept au fost interesaţi de rigorile profesiei de judecător dar, mai ales, de examenul de admitere în magistratură. S-a mai pus în discuţie recunoaşterea diplomei de absolvent de drept şi posibilitatea exercitării profesiilor amintite în Spaţiul Uniunii Europene.
La întâlnire a participat în calitate de reprezentant al Baroului Dolj – Avocat Roşulescu Cosmin. Studenţii au aflat astfel mai multe şi despre profesia de avocat, modul în care ar trebui exercitată şi câteva "incidente" amuzante petrecute în sălile de judecată.
O asemenea întâlnire cu "instanţa" nu este singulară deoarece studenţii Facultăţii de Drept desfăşoară practică judiciară la instanţele de toate gradele dar şi la avocaţi, notari, executori judecătoreşti, mediatori, precum şi instituţii publice.