Guvernul României a stabilit prin Hotărârea Guvernului nr. 871/2016, ca ziua de vineri, 2 decembrie 2016, să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public. Potrivit prevederilor hotărârii, ziua de 2 decembrie va fi recuperată sâmbătă, 17 decembrie 2016.
În aceste condiții activitățile didactice prevăzute a se derula în ziua de 2 decembrie se vor desfășura, conform orarului zilei de vineri, în data de 17 decembrie 2016.
Orarul zilei de vineri se regăseşte pe pagina web a Facultății de Drept:
http://drept.ucv.ro/licenta/orar-licenta.html
http://drept.ucv.ro/master/orar-master.html

Ministerul Educatiei Nationale si a Cercetarii Stiintifice informeaza studentii cu drept de vot ca vor beneficia de transport gratuit pe calea ferata, din localitatea in care studiaza catre localitatea de domiciliu si retur, in perioada 8 - 12 decembrie 2016.

PRESELECŢIA ÎN VEDEREA PARTICIPĂRII LA HEXAGONUL FACULTĂŢILOR DE DREPT EDIŢIA 2017, PROBA DREPT CIVIL. PARTEA GENERALA VA AVEA LOC MIERCURI, 16 NOIEMBRIE 2016, ORA 10:00 LA SALA 1.3

DETALII PROBA DREPT CIVIL

PRESELECŢIA ÎN VEDEREA PARTICIPĂRII LA HEXAGONUL FACULTĂŢILOR DE DREPT EDIŢIA 2017,PROBA DREPT PENAL VA AVEA LOC VINERI, 25 NOIEMBRIE 2016 ORA 10.00 LA SALA 3.5

DETALII PROBA DREPT PENAL

Anunț

- Metodologia de acordare a gradației de merit pentru personalul didactic (doc.PDF)- aprobată în ședința Consiliului de Administrație din 26 octombrie 2016.

Metodologie

- Calendarul pentru concursul de acordare a gradației de merit pentru personalul didactic 2016

Calendar

AFIS prelegerile Hexagonului 25 mai 2016

Miercuri, 25 mai 2016, orele 16:00 - 18:00, sala 1.4, a Facultatii de Drept, Universitatea din Craiova,

prof.univ.dr. Lucian BERCEA

de la Universitatea de Vest din Timisoara,

va susține prelegerea cu tema Răspunderea administratorilor societăților.

nyibf

Pentru informații despre 2016 Summer Programs din New York accesați link-urile următoare:
http://newyork-ibf.com/
https://drive.google.com/file/d/0B5jsw5O0P8k_SUctdGRTdXNNNEU/view?pref=2&pli=1
Pentru a primi informații suplimentare completați formularul :
https://www.cognitoforms.com/NYIBF2/SummerProgramInformationNYC2016

ISA Kosovo

CALL FOR APPLICATIONS

Kosovo International Summer Academy 2016
(4 ECTS)

“Peace building in post-conflict areas – Diplomacy, Leadership and Negotiations”

www.academy-ks.org

Open to (Eligibility): High school graduates, undergraduate, graduate students.

Date/Venue: 12 - 22 July 2016, Prishtina, Kosovo

Scholarships: A number of scholarships are available for most qualified applicants

Description:

In 2016 the Kosovo Center of Diplomacy, in cooperation with University College “Victory”, will organize the fourth edition of its international summer program, the "Kosovo International Summer Academy” in Prishtina, Kosovo, with a special focus on “Peace building in post-conflict areas – Diplomacy, Leadership and Negotiations”
The Kosovo International Summer Academy will be welcoming distinguished professors from the world’s most prestigious universities, diplomats, high-ranking officials, and representatives of civic society, to teach courses and deliver speeches on:
• Politics
• Economics
• Diplomacy
• Professional Etiquette and Protocol
• Leadership
• Peaceful Conflict Resolution
• EU Integration Process
• International Law
• Human Rights
• International Justice
• International Security and
• The Role of Civic Society in Peacebuilding

Program Features
Our Staff is working intensively to make sure that high-ranking officials of Kosovo, including President of Kosovo, Government and Parliament officials, and representatives of diplomatic missions in Kosovo will address the participants.
After the completion of the program, participants are requested to write an essay about their experience in this program, or an article related to Kosovo. The best essay/article will be translated and published in a Kosovo daily newspaper, and two others will be posted in web-page of Kosovo Center of Diplomacy(Opinions section).
Awarded Certificates and ECTS
All participants and attendees who fulfill the requirements during the program will be awarded with certificates by the Kosovo Center of Diplomacy and University College “Victory”.
Successful students will receive 4 ECTS credits of the course of ‘’Negotiation and Conflict Resolution’’, issued by the University College ‘’Victory’’.

Excursions and Cultural Activities
Throughout your study-abroad experience in Kosovo you will have the opportunity to participate in a variety of excursions and cultural activities.
• Tour of the Institutions of Kosovo
• Field trip to Prizren
• Field trip to Mitrovica
• Field trip to Mirusha Waterfalls
• Field trip to Gadime Cave
• Tour of museums and statues
• Meetings with high-ranking officials and ambassadors

Eligibility
• Citizens of all countries in the world are eligible to apply
• You must be over the age of 18
• High school graduates, undergraduate and graduate students are eligible
• You must be in good academic standing

Application Form (download here)

A completed application form is necessary to register for the Kosovo International Summer Academy. A confirmation letter will be sent by e-mail to all applicants upon reception of the application. All applicants will additionally be informed by e-mail regarding the decision of KSA Admissions Committee.
A completed application form with all supporting documents should be sent to: apply@academy-ks.org with the subject line: Kosovo International Summer Academy Application Form. Should you have additional questions regarding the admission process or any other concerns related to Kosovo Summer Academy 2016, please do not hesitate to contact us via email: info@academy-ks.org .

Scholarships awarding criteria
The following criteria are considered in the admissions process:
1. Submitting your application early
2. Financial need
3. Merit and existing leadership experience
4. Intercultural experience

Deadlines

• Priority deadline: May 1st, 2016
• Visa Deadline: May 5th, 2016 (This Deadline applies if you need a visa to enter Kosovo)
• Final Deadline: June 5th, 2016

*Scholarships are awarded on a rolling basis and earlier applications are given priority.

Please find the link for application here: http://academy-ks.org/?page_id=432. For further information please visit official website http://academy-ks.org/ or the official Facebook page of Kosovo International Summer Academy: https://www.facebook.com/Kosovo-International-Summer-Academy-752654478147944/

Baroul Dolj organizează în parteneriat cu ELSA Craiova și ASD-UC Craiova a VI-a ediție a stagiului de practică pentru studenți

O SĂPTĂMÂNĂ AVOCAT
în perioada 18-29 aprilie 2016

Înscrierea studenților și a cabinetelor de avocatură care doresc să participe la proiect se face în perioada 6 - 15 aprilie 2016, la office@barouldolj.ro.

Înscrierea studenților interesați se face în limita a 20 de locuri.

AFIS BDosa

Facultatea de Drept anunță debutul, la Craiova, al proiectului PRELEGERILE HEXAGONULUI.

Proiectul constă într-o serie de conferințe adresate studenților la care sunt invitate cadre didactice de la Facultățile de Drept din Hexagon.

Primul nostru invitat este domnul conf.univ.dr. Florin MANGU, de la Universitatea de Vest din Timișoara, care va susține prelegerea Contractele preparatorii.

Studenții interesați sunt așteptați vineri, 15 aprilie 2016, orele 10:00 -12:00 , în Sala 1.4.

Decan,
Prof.univ.dr. Sevastian CERCEL


Dragi Colegi,

În cadrul programului Prelegerile Hexagonului, vineri, 15 aprilie 2016, la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova, domnul profesor Florin Mangu va susţine conferinţa publică cu tema Contractele preparatorii.

Domnul Florin Mangu este cadru didactic la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara din anul 2001, unde predă disciplina Drept civil. Teoria general a obligaţiilor, dar şi avocat în Baroului Timiș.

Domnia sa este membru în Biroul Senatului Universității de Vest din Timișoara şi are o experienţă managerială universitară deosebită: prodecan, membru în Biroul Senatului Universității de Vest din Timișoara, președinte al Comisiei de evaluare și dezvoltare a carierei profesionale a personalului didactic din cadrul Senatului Universității de Vest din Timișoara, membru în Consiliul Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Este arbitru în cadrul Curții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, dar şi expert pe termen scurt în cadrul Agenției Naționale privind Calificările în Învățământul Superior și Parteneriat cu Mediul Economic și de Afaceri (ACPART).

Domnul profesor Florin Mangu are o activitatea didactică şi de cercetare susţinută în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara, a publicat numeroase cursuri universitare, monografii, articole şi studii de specialitate în reviste juridice de prestigiu.

A participat la manifestări ştiinţifice naţionale şi internaţionale şi este secretar de redacție la „Revista de Științe Juridice”, publicată în editura Universul Juridic din București.

Prelegerea pe care domnul profesor Florin Mangu o va susţine în faţa studenţilor de la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova are o temă de interes teoretic şi practic deosebit.

„Contractele preparatorii” este un concept juridic de actualitate care trimite la contractele încheiate în faza anterioară momentului naşterii contractului definitiv, pe care îl pregatesc, de unde şi denumirea acestora, de „contracte preparatorii”.

Este vorba aici despre: contractul de negociere, pactul de preferinta, contractul cadru, promisiunea de a contracta si pactul de optiune.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului de mobilităţi naţionale susţinut de Hexagon, în parteneriat cu asociaţiile studenţeşti din cadrul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Craiova.

În acest context organizatoric, studenţii jurişti craioveni au şansa de a asculta discursul didactic al unui profesor de drept din alt centru universitar şi de a afla, într-un alt registru, informaţiile profesionale esenţiale ale subiectului dezbătut.

Va reamintim ca în această perioadă studenţii şi profesorii Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova pregătesc participarea la ediţia din acest an a Hexagonului Facultăţilor de Drept din România, care se va desfăşura în perioada 20-23 aprilie 2016 la Facultatea de Drept a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Cu aleasă consideraţie,
Sevastian Cercel