- OFERTE BURSE 2023-2024

INFORMARE

privind organizarea și desfășurarea concursurilor naționale pentru acordarea burselor de studii/ cercetare/ cursuri de vară în străinătate, oferite de alte state în baza documentelor de colaborare bilaterală sau în mod unilateral, pentru anul universitar 2023 - 2024

 

Ministerul Educației, prin Agenția de Credite și Burse de Studii (www.roburse.ro), anunță lansarea concursurilor naționale pentru acordarea burselor de studii/ cercetare/ cursuri de vară în străinătate pentru anul universitar 2023-2024 (conform prevederilor H.G. nr. 1402/2009 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției de Credite și Burse de Studii, cu modificările ulterioare, ale H.G. nr. 1070/2001 privind acordarea unor burse de studiu lunare tinerilor români aflați la studii în străinătate și ale documentelor de colaborare bilaterală sau ofertelor unilaterale, valabile pentru anul universitar 2023-2024).

 

Bursele se adresează elevilor, studenților, medicilor rezidenți (pe perioada finanțată din bugetul Ministerului Educației), cadrelor didactice sau cercetătorilor din România care doresc să urmeze în străinătate:

- studii universitare de licență / de masterat / de doctorat (complete sau parțiale);

- stagii de cercetare / specializare (cu durata de 3 – 10 luni);

- cursuri de vară de limbă, cultură și civilizație.

 

Informații privind ofertele pentru anul universitar 2023-2024 (condiții de eligibilitate, termene limită de transmitere a dosarelor, numărul și tipul burselor oferite etc.) se găsesc în Comunicatele care vor fi afișate pe site-ul www.roburse.ro, la secțiunea Concursuri (pagina Burse de Studii / Bursa ”Acord bilateral”).

 

Calendarul desfășurării fiecărui concurs va fi stabilit de Agenția de Credite și Burse de Studii - în funcție de termenele limită de transmitere a dosarelor de candidatură către partea externă - și va fi publicat pe site-ul www.roburse.ro.

 

Persoanele care doresc să obțină o bursă în străinătate oferită de Ministerul Educației, prin Agenția de Credite și Burse de Studii, trebuie să participe la concursurile naționale pentru acordarea burselor de studii în străinătate prin depunerea unui dosar de candidatură.

 

Pentru informații suplimentare.......

ACBS, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Cehia, Croația, Iordania, Nigeria, Palestina, Slovacia


 

OFERTE BURSE ITALIA (comunicat de presăcall for applicationformular de înscriere)


 

BURSELE TURCIEI (TÜRKIYE BURSLARI) 2022

Website/Media & Promotion: https://turkiyeburslari.gov.tr/about/mediaandpresentation   

Application in 5 Steps: https://turkiyeburslari.gov.tr/applysteps    

Apply Now: https://tbbs.turkiyeburslari.gov.tr/    

YouTube: https://www.youtube.com/c/TurkiyeBurslarii     

Instagram: @turkiyeburslari    

Twitter: @TurkiyeBurslari    

Facebook:https://www.facebook.com/turkiyeburslari  


 

OFERTE DE BURSE IN BELGIA , AN UNIVERSITAR 2022-2023 (BELGIA VALONĂC2W_FICHE PROJECTC2W_PRESENTATIONFORMULAR ÎNSCRIERE)


OFERTA DE BURSE IN UNGARIA AN UNIVERSITAR 2022-2023 ( comunicat de presăformular de inscrierecall in partial studiescall incoming full degree studiescall incoming study visits )