În cadrul manifestrărilor aniversare din anul universitar 2019/2020, în perioada 14 – 15 noiembrie 2019, la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova s-a desfăşurat evenimentul „Zilele Dreptului”, o activitate dedicată educaţiei juridice în şcoli, proiect important al Ministerului Justiţiei, la care Oltenia a aderat de la început.

Vezi Cuvântul Libertății

În perioada 18 – 24 noiembrie, Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova organizează, împreună cu Asociaţia Studenţilor în Drept din Universitatea din Craiova – ASDUC, evenimentul academic “Autostrada de Drept”, aflată la cea de-a XII-a ediţie. Proiectul este dedicat studenţilor de la facultăţile de drept din ţară , la care se adaugă invitaţi speciali. “Autostrada ” găzduieşte 12 studenţi ai facultăţilor de drept din Bucureşti, Cluj, Iaşi, bineînţeles Craiova, şi din Chişinău.

Vezi Cuvântul Libertății


 

În perioada 1 – 2 noiembrie, în Aula Magna „Ion Dogaru” a Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova s-a desfăşurat Conferinţa Internaţională Bienală „Sistemul Juridic, între Stabilitate şi Reformă”, în colaborare cu Universitatea de Vest din Timişoara. Aceasta face parte din aniversarea a 30 de ani de învăţământ juridic superior la Craiova. Conferinţa a debutat cu decernarea titlului de „Doctor Honoris Causa” al Universităţii din Craiova, prof. univ.dr Valeriu Stoica, fost ministru al justiţiei.

Vezi Cuvântul Libertății

Timp de două zile, vineri şi sâmbătă, Craiova a fost gazda Conferinței de Drept al Afacerilor, care a avut ca tema „Impactul economic al creanțelor bănești și al dobânzilor. Rolul creditorilor financiari în redistribuirea averilor”, organizată de Societatea de Avocatură „Piperea și Asociații” în parteneriat cu Baroul Dolj și Facultatea de Drept din Craiova. Printre specialiștii care au susținut prezentări în cadrul evenimentului s-au numărat cadre universitare, avocați, practicieni în insolvență.

Vezi Cuvântul Libertății

Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova a găzduit, ieri, în Aula Magna “Ion Dogaru”, deschiderea anului universitar pentru studenţii basarabeni. Evenimentul este la cea de-a IV-a ediţie, iar scopul este integrarea studenţilor basarabeni, în special a celor din anul I, în societatea academică craioveană. Au participat prof.univ.dr. Sevastian Cercel, decanul Facultăţii de Drept; prof. univ. dr. Lucian Bernd Săuleanu, decanul Baroului Dolj; Mirela Buzatu, reprezentant al Centrului de Integrare pentru Străini; Cristina Moghilaş, din partea Poliţiei Universitare; Radu Antohi, preşedintele Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti din Craiova; Ovidiu Fudulache, reprezentantul grupului de iniţiativă al candidaturii Craiovei la titlul de “Capitala Tineretului din România”. Lect.univ.dr. Raluca Voinea, ne-a precizat:...

Vezi Cuvântul Libertății

„Bobocii” Facultăţii de Drept ai Universităţii din Craiova, instituţie care a împlinit 30 de ani au făcut cunoştinţăcu mediul universitar în cadrul unei întâlniri de lucru la care au participat reprezentanţi din conducerea facultăţii, cadre didactice responsabile cu implementarea programului şi studenţi voluntari. Aceştia au aflat despre Programul de tutoriat pentru studenţii anului I, care include activităţi ce le sunt destinate, cu scopul de a-i familiariza cu tot ceea ce Facultatea de Drept le poate oferi – informaţional, instituţional şi logistic.

vezi Cuvântul Libertății