SEMINARUL COMUN DE DREPT PENAL este organizat de FACULTĂŢILE DE DREPT din cadrul
UNIVERSITĂŢILOR DIN CRAIOVA (ROMÂNIA ) şi FRIBOURG (ELVEŢIA)

Ab ovo. În septembrie 2003, o delegaţie a Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova, participă la o manifestare ştiinţifică organizată de Facultatea de Drept a Universităţii din Fribourg. Este prima întâlnire a reprezentanţilor celor două facultăţi, care discută posibilitatea unei colaborări universitare.

În anul 2004, domnul profesor Nicolas QUELOZ  - profesor de drept penal şi criminologie la Facultatea de Drept a Universităţii din Fribourg, vizitează Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova. De asemenea, o delegaţie a Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova vizitează Facultatea de Drept a Universităţii din Fribourg.

În februarie 2005 – Bilateral Agrement 2005-2007.

Seminarul comun. În cadrul programului de colaborare universitară se decide organizarea unor întâlniri anuale profesori-studenţi, care să se desfăşoare, prin rotaţie, la Craiova şi la Fribourg. Apare astfel ideea Seminarului comun, care se desfăşoară pentru prima dată la Craiova, în martie 2006.

Organizarea seminarului este coordonată de prof. dr. Nicolas Queloz, din 2007 decanul Facultăţii de Drept din Fribourg, din partea facultăţii partenere, şi de conf. univ. dr. Ruxandra Raducanu, prodecan al Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative a Universităţii din Craiova.

Cadrul general de desfăşurare a seminarului comun:

1. Seminarul se desfăşoară anual, prin rotaţie, la Craiova şi la Fribourg. 
2. Participă o grupă de studenţi de la fiecare facultate parteneră (7-10 studenţi) şi cadre didactice. Părţile stabilesc împreună criteriile de selectare a studenţilor care participă şi îşi transmit reciproc stadiul pregătirii.
3. Data (de regulă, în perioada martie-aprilie) şi tema seminarului se stabilesc de comun acord de către coordonatori.
4. Lucrările seminarului se desfăşoară în limba franceză şi includ prezentarea unor referate şi dezbateri pe tema anunţată, astfel încât să fie  analizate aspectele relevante din materia respectivă din cele două sisteme de drept.
5. Toate aspectele privind organizarea şi desfăşurarea seminarului se stabilesc de comun acord de către instituţiile partenere, iar coordonatorii programului se vor informa reciproc asupra problemelor ivite şi vor propune soluţiile adecvate. 

Codul Penal Elveţian

Seminar 2022 Program

 

Seminar 2017 Program

Seminar 2016 Program

Seminar 2015 Program

Seminar 2014 Program

Seminar 2013: ProgramSeminar 2012: ProgramSeminar 2011: Program

Seminar 2010: Program

Seminar 2009: Program

Seminar 2008: Echipa Craiova, Echipa Fribourg, Program

Seminar 2007: Echipa Craiova, Echipa Fribourg, Program, Teme 2007Seminar 2006: Echipa Craiova, Echipa Fribourg, Program