Departamentul de Relatii Internationale va organiza miercuri 11 martie 2020, ora 13.00, in Amfiteatrul Dragan (sala 444, Cladirea Centrala, etajul 2) evenimentul de informare, devenit deja traditional, privind Programul Erasmus+ si oportunitatile de mobilitate pentru studentii universitatii noastre.

In plus, in perioada 09-10 martie 2020, in intrevalul orar 10.00-14.00, studentii voluntari de la Erasmus Student Network Craiova vor oferi informatii utile despre mobilitati studentilor care le vor vizita standul amenajat in holul universitaii, la intrarea dinspre Teatrul National.

Afiș


 

Facultatea de Drept organizează preselecţie pentru acordarea a patru burse Erasmus+ de plasament (pentru semestrul al II-lea an universitar 2017-2018), pentru doctoranzi, în cadrul următoarelor universități partenere:
- Université de Bourgogne, Dijon, Franţa (limba franceză);
- Université de Besançon, Franţa (limba franceză);
- Universita di Corsica Pasquale Paoli, Franţa (limba franceză);
- Université de Toulon, Franţa (limba franceză);
- Université Lille 2, Droit et Santé, Franţa (limba franceză);
- Universitat des Saarlandes, Germania (limba germană);
- Istanbul Gedik University (limba engleza).

Preselecţia se va desfăşura în data de 14 decembrie 2017, ora 1000 în sala 0.2 şi va consta în 2 probe: o probă scrisă şi o probă orală. Pot participa la preselecţie toţi doctoranzii interesaţi, cu condiţia să fie doctoranzi pe locurile bugetare, iar media generală pe anii de studii doctorale/pe anii de studii masterale să fie de minimum 8.

Detalii ..

Cerere preselecție

Facultatea de Drept organizează preselecţie pentru acordarea a șase burse de plasament ERASMUS +, în sem. II an universitar 2017-2018, pentru o durată de 4 luni fiecare, pentru studenții din ciclul de studii de masterat, la următoarele universități partenere:
- Université de Besançon, Franţa (limba franceză);
- Université de Bourgogne, Dijon, Franţa (limba franceză);
- Université Lille 2, Droit et Santé, Franţa (limba franceză);
- Università di Corsica Pasquale Paoli, Franţa (limba franceză);
- Université de Toulon, Franţa (limba franceză);
- Universität des Saarlandes, Germania (limba germană);
- Universidade Da Coruña, Spania (limba spaniolă);
- Istanbul Kemerburgaz University, Turcia (limba engleză);
- Jagiellonian University, Polonia (limba engleză).

Preselecţia se va desfăşura în data de 14 decembrie 2017, ora 1000, în sala 0.2, şi va consta în 2 probe: o probă scrisă şi o probă orală. Pot participa la preselecţie toţi studenţii interesaţi de la Masterat, cu condiţia ca la momentul selecţiei (şi, ulterior, la momentul plecării în mobilitate) să fie integralişti, iar media generală pe anul anterior de studii masterale/pe anii de studii de licenţă să fie minimum 7,00.

Detalii ...

Cerere preselecție

Facultatea de Drept organizează preselecţie pentru acordarea a cinci burse ERASMUS + în sem.II an universitar 2017-2018, pentru o durată de 5 luni fiecare, pentru studenții din ciclul de studii licență (Drept și Administrație publică), din anii II, III și IV, în cadrul universităților partenere:
- Université Lille 2, Droit et Santé, Franţa (limba franceză);
- Université de Bourgogne, Dijon, Franţa (limba franceză);
- Université de Besançon, Franţa (limba franceză);
- Université de Toulon, Franţa (limba franceză);
- Università di Corsica Pasquale Paoli, Franţa (limba franceză);
- Universität des Saarlandes, Germania (limba germană);
- Universidad Autónoma de Madrid, Spania (limba spaniolă);
- Università degli studi di Torino, Italia (limba italiană);
- Jagiellonian University, Cracovia, Polonia (limba engleză).

Preselecţia se va desfăşura în data de 7 noiembrie 2017, ora 10:00, în sala 0.2, şi va consta în 2 probe: o probă scrisă şi o probă orală.

Detalii

Cerere de înscriere

Stimati studenti-doctoranzi,

Va invitam sa participati in perioada 24-25 mai 2017, la o serie de prelegeri sustinute special pentru dumneavoastra, de domnul profesor Michael Martinek si domnul profesor Cristoph Groepl din cadrul Universitatii din Saarbrucken, Germania.

Cu ocazia intalnirilor cu domnii profesori (conform programul atasat), veti avea oportunitatea sa discutati si despre metodologia de redactare a tezelor de doctorat din Germania, veti putea adresa intrebari si primi raspunsuri in legatura cu temele dumneavoastra de doctorat, obtinand astfel indrumari foarte utile, dincolo de tematica celor doua prelegeri extrem de interesante si de actualitate.

Mentionam ca, implicarea si participarea dumneavoastra vor fi consemnate de secretariatul Scolii Doctorale a Facultatii de Drept.

Un sfarsit de saptamana minunat,
Secretariat Scoala Doctorala a Facultatii de Drept

Afiș prelegeri

Având în vedere preselecţia nr.2 ce se va desfăşura în data de 25 mai 2017, ora 12:00, în sala 0.2 adresată studenţilor din cadrul Specializărilor Drept – Licenţă şi Ştiinţe Administrative – Licenţă, Facultatea de Drept organizează o prezentare a Programului Erasmus+ (condiţii de participare la preselecţie, centrele universitare partenere, număr şi cuantum burse etc.).

Prezentarea va avea loc în data de 17 mai 2017, ora 12:00 , sala 2.2.

Sunt invitaţi să participe la această prezentare toţi studenţii interesaţi să aplice pentru o mobilitate de studiu într-o universitate europeană de prestigiu. Cu ocazia prezentării Programului Erasmus+ se vor putea adresa întrebări şi vor fi prezentate poveştile de succes ale foştilor studenţi Erasmus.

Coordonator Erasmus+,
Lect.univ.dr. Mădălin Ticu

În perioada 8-12 mai 2017 doamna profesoară Milena KARADZHOVA, din cadrul New Bulgarian University, va susţine în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova o serie de prelegeri după următorul program:

1. The presidency of the Council of the EU - marți, 9 mai, orele 12:00-14:00, sala 0.2;
2. Preparation of the Bulgarian presidency of the Council of the EU in 2018 - miercuri, 10 mai, orele 12:00-14:00, sala 0.2;
3. COSAC - joi, 11 mai, orele 12:00-14:00, sala 0.2.

Sunt invitați să participe toți studenții interesați din cadrul programelor de licență, masterat și doctorat.