Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot - 2024

Viena martie 2024Echipa Facultății de Drept a Universității din Craiova, formată din Andreea-Gabriela Anca, Ana-Maria Ingrid Lupu, Daniela Goncear, Diana Damir, Maria Lăcraru și Veronica Bujac participă în perioada 22 martie - 26 martie 2024 la cea de-a 31-a ediție a concursului internațional de procese simulate în arbitraj comercial internațional Willem C. Vis. Echipa a fost pregătită de Andra Camelia Ionescu (doctorand al Facultății de Drept a Universității din Craiova şi avocat în cadrul societății de avocatură CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP SCP).

La Viena, în cadrul etapei orale, echipa Universității din Craiova va întâlni următoarele 4 echipe în rundele generale: University of Petroleum & Energy Studies (India), University of Sidney (Australia), University of Lausanne (Elveția) și Shantou University (China).

Concursul Willem Vis este cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume, îmbinând dreptul contractelor și arbitrajul internațional. Reunește în mod tradițional reprezentanți ai celor mai renumite universități la nivel mondial, la această ediție aniversară fiind prezente 390 de echipe din întreaga lume.

Participarea la concursul Willem Vis reprezintă o extraordinară oportunitate profesională, socială și culturală, pregătind efectiv și temeinic studenții pentru cariera de avocați în marile cabinete din țară și din străinătate. Din punct de vedere tehnic, concursul implică o dispută rezultând dintr-un contract de vânzare-cumpărare, încheiat între 2 părți din țări diferite, membre ale Convenției de la Viena privind contractele de vânzare internațională de mărfuri. Competiția cuprinde 2 etape: etapa scrisă implică redactarea cererii reclamantului și a răspunsului pârâtului, iar etapa orală implică susținerea argumentelor părților prin pledoarii, la Hong Kong și/sau Viena.

Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot - 2023

moot

Echipa de studenți ai Facultății de Drept a Universității din Craiova, formată din Andreea-Gabriela Anca, Diana Damir, Maria Lăcraru, Remus Sincu și Veronica Bujac participă în perioada 31 martie - 4 aprilie 2023 la cea de-a 30 ediție a concursului internațional de procese simulate în arbitraj comercial internațional Willem C. Vis. https://www.vismoot.org/

La Viena, în cadrul etapei orale, echipa Facultății de Drept a Universității din Craiova va întâlni următoarele 4 echipe în rundele generale: Charles University (Rep. Cehia), Universidade Salvador (Brazilia), University of Georgia (Georgia) și Griffith University (Australia). La această ediție aniversară sunt prezente la Viena 379 de echipe din întreaga lume.

Echipa a fost antrenată de drd. Andra Camelia Ionescu (avocat în cadrul societății de avocatură CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP SCP) și Sofia Cozac (arbitru și avocat în cadrul societății de avocatură Stratulat Albulescu).

Echipa mulțumește tuturor celor implicați în pregătirea studenților pentru concurs, printre care, Alina Leoveanu (Counsel al Camerei de Comerț Internațional din Paris) și Laura Capătă (avocat în cadrul societății de avocatură CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP SCP). De asemenea, echipa îi este recunoscătoare sponsorului său pentru susținerea financiară acordată: Săuleanu și Asociații SPARL.

Concursul Willem Vis este cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume. Concursul îmbină dreptul contractelor și arbitrajul internațional. El reunește în mod tradițional reprezentanți ai celor mai renumite universități la nivel mondial.

Participarea la concursul Willem Vis reprezintă o extraordinară oportunitate profesională, socială și culturală, pregătind efectiv și temeinic studenții pentru cariera de avocați în marile cabinete din țară și din străinătate. Din punct de vedere tehnic, concursul implică o dispută rezultând dintr-un contract de vânzare-cumpărare, încheiat între 2 părți din țări diferite, membre ale Convenției de la Viena privind contractele de vânzare internațională de mărfuri. Competiția cuprinde 2 etape. Etapa scrisă implică redactarea cererii reclamantului și a răspunsului pârâtului.Etapa orală implică susținerea argumentelor părților prin pledoarii, la Hong Kong și/sau Viena.

CONTACT

Facultatea de Drept
str. Calea București nr.107D
Craiova, Dolj
Romania
Phone : (04) 0351 177 100
E-mail : secretariat@drept.ucv.ro