Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova a organizat “Școala de vară – ediţia 2016“, în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Modova – Republica Moldova, Baroul Dolj, Camera Notarilor Publici Craiova, Centrul de Studii şi Cercetări de Drept Privat şi Asociaţia studenţilor în drept din Universitatea din Craiova.

În această primă perioadă, activităţile au fost coordonate de prof. univ. dr. Sevastian Cercel, Decanul facultăţii şi conf. univ. dr. Dan Spînu, judecător la Curtea de Apel Craiova, iar prelegerile şi studiile de caz au fost susţinute de conf. univ. dr. Daniel Ghiţă, conf. univ. dr. Oana Ghiță, lect. univ. dr. Manuela Istrătoaie, lect. univ. dr. Irina Călinescu, lect. univ. dr. Mădălina Nica, cadre didactice la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova, judecător Claudiu Gerghina – Curtea de Apel Craiova, lect. univ. dr. Tarpalan Artur de la Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Republica Modova.

În perioada 26-30 august 2016, programul școlii de vară se desfăşoară în cadrul instanţelor judecătoreşti din Craiova şi, de asemenea, în cadrul cabinetelor de avocaţi şi birourilor notariale implicate în desfăşurarea acestui eveniment. Activităţile sunt coordonate de prof. univ. dr. Lucian Săuleanu, Decanul Baroului Dolj şi prof. univ. dr. Viorel Găină, membru al Consiliului Baroului Dolj, care oferă şi sprijinul asociaţiilor profesionale de avocaţi pe care le reprezintă. Studenţii vor avea posibilitatea să cunoască direct mediul profesional şi să dobândească experienţă în domeniul pentru care se pregătesc în facultate.

Întâlnirile cu judecători, avocaţi, notari, care îşi desfăşoară activitatea în Craiova, mulţi fiind chiar absolvenţi ai Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova, sunt organizate astfel încât studenţii participanţi să înveţe direct de la profesioniştii dreptului, la locul de desfăşurare a activităţii lor. Participanţii pot vedea în ce constă activitatea reală a juristului implicat în soluţionarea unor cazuri practice, ce presupune profesia dorită de ei şi, cel mai important, pot acumula cunoştinţe şi experienţă practică.

La această ediţie a școlii de vară au participat studenţii Ionescu Andra Camelia, Iacob Natalia, Năstase Lidia Mihaela, Grigore Andreea, Săcuianu Mihaela Alexandra, Dobre Florentina, Drăghici Cristina Maria, Peca Ancuţa Mirabela, Preoteasa Anca Viorica, de la Facultatea de Drept din Craiova, precum şi Cristina Chihai, Vasile Soltan, Vasile Leorda, studenţi la Facultatea de Drept din Chişinău.

vezi www.juridice.ro